Ingredienser:
Rosmarinkola:
- 100 g
- smör
- 1 dl
- vit sirap
- 1 dl
- grädde
- 1 dl
- socker
- 1 kruka
- rosmarin
Smuldeg:
- 3 dl
- mjöl
- 1 dl
- socker
- 100 g
- smör
Päron crudite:
- 1-2
- päron
Dekoration:
-  
- Färska hallon
-  
- Rosmarin
- 0,5 l
- Triumf Glass Knäck Chokladglass
Så här gör du:
Rosmarinkola
Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm. När smöret har smält lägg du i 4-5 kvistar rosmarin. Koka tills det börjar tjockna, ca 122-125°C. Sila för att få bort alla kvistarna. Låt svalna.</div<
Smuldeg
Sätt ugnen på 220°C. Sikta ner mjölet i en bunke. Tillsätt sockret och blanda väl med mjölet. Dela smöret och arbeta snabbt in till en grynig massa. Fördela ut massan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i 10-12 minuter eller tills smuldegen blir gyllenbrun. Ta ut och låt svalna och gör små smulor.
Päron crudite
Skala päronen och skär i små kuber. Lägg i isvatten tills servering.
Dekoration
Toppa med Triumf Glass Knäckchokladglass, små hallonbitar och färsk rosmarin.