Knäckchoklad glass med rosmarinkola

Knäckchoklad glass med rosmarinkola

samt päroncrudite och smuldeg.

Betygsätt receptet:

Ingredienser:

Rosmarinkola:


100 g
smör
1 dl
vit sirap
1 dl
grädde
1 dl
socker
1 kruka
rosmarin

Smuldeg:


3 dl
mjöl
1 dl
socker
100 g
smör

Päron crudite:


1-2
päron

Dekoration:


 
Färska hallon
 
Rosmarin
0,5 l
Triumf Glass Knäck Chokladglass

Så här gör du:

Rosmarinkola

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm. När smöret har smält lägg du i 4-5 kvistar rosmarin. Koka tills det börjar tjockna, ca 122-125°C. Sila för att få bort alla kvistarna. Låt svalna.</div<

Smuldeg

Sätt ugnen på 220°C. Sikta ner mjölet i en bunke. Tillsätt sockret och blanda väl med mjölet. Dela smöret och arbeta snabbt in till en grynig massa. Fördela ut massan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i 10-12 minuter eller tills smuldegen blir gyllenbrun. Ta ut och låt svalna och gör små smulor.

Päron crudite

Skala päronen och skär i små kuber. Lägg i isvatten tills servering.

Dekoration

Toppa med Triumf Glass Knäckchokladglass, små hallonbitar och färsk rosmarin.