Ingredienser:
- 125 g
- smör
- 75 g
- vit choklad
- 2 st
- ägg
- 2 dl
- socker
- 3 dl
- mjöl
- 1 tsk
- bakpulver
- 150 g
- frysta hallon
Topping
- 25 g
- vit choklad
Så här gör du:
1. Finhacka chokladen, smält smöret och tillsätt chokladen. Rör om tills chokladen smält och låt svalna något.
2. Ställ åtta stora muffinsformar i en muffinsplåt. Om du inte har en muffinsplåt så kan du använda dubbla formar för stabilitet.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
5. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
6. Tillsätt chokladsmöret och rör till en slät smet.
7. Lägg några hallon i varje muffinsform, fördela smeten ovanpå och tryck ner några hallon.
8. Grädda ett steg under mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, muffinsen ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.
9. Låt svalna övertäckt i plåten.
10. Servera med Pepparlakritsglass, färska hallon och riven vit choklad.