Här hittar du svar på de vanligaste frågorna från våra konsumenter. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakt oss via formuläret. Vi är alltid lika glada att få kontakt med alla som gillar glass.
SORTIMENT+
Nya glassar i sortimentet+
Varje år kommer vi ut med nya glassar för att kunna ha ett intressant sortiment. Vi tar gärna emot ditt förslag på smak.
Det innebär samtidigt att vi måste ta bort vissa glassar ur vårt sortiment.
Vilka glassar har utgått ur sortimentet?+
Här finns en lista på de glassar som har utgått ur vårt sortiment år 2022.
Glassar som har utgått
TRIUMF GLASS EGNA FÖRSÄLJNINGSSTÄLLEN+
Var ligger Triumf Glasscafé i Sävedalen?+
Det ligger c:a 400 meter från Glassfabriken precis vid infarten västerifrån från Fräntorpsmotet mot Sävedalen. Här finns en stor glasservering med många smaker och glassuppläggningar. Följ gärna Triumf Glasscafé på Facebook.
Fabriksförsäljning/Outlet+
På Triumf Glass och Godis vid Järnbrott, Göteborg har vi vår outletbutik. Där finns ofta en andrahandssortering till utförsäljning utöver det vanliga sortimentet. Triumf Glass och Godis hemsida hittar ni här!
ALLERGI/INTOLERANS+
Varför står det kan innehålla spår av…. på förpackningen?+
I några av våra glassprodukter ingår ingredienser som kommer från tillverkare som inte har möjlighet att helt separera produktlinjerna. Det innebär att vissa av våra ingredienser har spår av allergener.
Har ni laktosfria glassar?+
Ja, det finns flera olika alternativ på vår glasskarta, inom flerpack och dessertglass samt i glassbarerna. I vår allergiguide är glassar som är laktosfria märkta med ett “L” i kolumnen mjölk.
INNEHÅLL I GLASSEN+
Vilken glukossirap finns i era sorbeter?+
Den glukossirap vi använder i våra sorbeter är framställd av enbart majs.
Är vår glass tillverkad av pastörsierad mjölk/grädde? Kan jag som gravid äta er glass?+
All vår glass som vi producerar här i Sävedalen är pastöriserad och kan därför ätas av dig som är gravid.
Vad har er glukos-/fruktossirap för ursprung i gräddglassen?+
Vår glukos-/fruktossirap är gjord på både majs och vete.
Vilken typ av löpe används vid framställning av vassle?+
Både animalisk och mikrobiell löpe har använts vid framställning av vasslen.
Vilket ursprung har ert emulgeringsmedel?+
Vi använder enbart vegetabiliska emulgeringsmedel i våra glassar.
Alkohol i era aromämnen+
Många av våra aromer innehåller alkohol. En aromlösning i den färdiga glassen brukar vara försumbar.
Jag har en fråga om allergi. Var hittar jag information?+
Den innehållsdeklaration som gäller är den som står på våra förpackningar. På vår hemsida kan du få en vägledning vad gäller innehåll och allergener för alla våra glassar. Den hittar ni här!
För allmänna frågor om allergier kan du gå in på Livsmedelsverkets sida.
TRANSPORT/FÖRVARING+
Hur förvarar jag glassen bäst i frysen?+
Det är alltid kallast på den nedersta hyllan i ett frysskåp. Vi rekommenderar en förvaringstemperatur på -18 grader eller kallare.
Transport av er glass från butik till hemmet?+
Lägg gärna glassen tillsammans med eventuella frysta varor och gärna längst ner i en kasse. Vi rekommenderar ett er glass kommer in i er frys hemma inom 20-30 minuter.
Varför upplevs glassen som isig och grynig?+
En glassprodukt som delvis blivit tinad och sedan omfryst kan bilda iskristaller. Glassen kan då upplevas som isig och grynig. Tar man ut glassen flera gånger ur frysen hemma och ställer in den igen är det också större risk att glassens kvalitet försämras.