Ingredienser:
- 100 g
- smör
- 1,5 dl
- socker
- 1 st
- ägg
- 1 tsk
- vaniljsocker
- 1/2 krm
- salt
- 1 dl
- kakao
- 1/2 liter
- Triumf Glass Cookies & Cream
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Vispa rumstempererat smör och socker med en elvisp tills det är krämigt.
3. Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt. Vispa samman.
4. Blanda mjöl och kakao och vänd ner i smeten.
5. Forma 16 lika stora bollar, lägg glest på plåtarna och platta till.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna sjunkit ut och fått lite färg runt kanterna.
7. Låt svalna helt på plåten.
8. Skopa upp glass och lägg på ovanpå en kaka, toppa med en till kaka och tryck försiktigt ihop.