Ingredienser:
Inlagda päron:
- 5 dl
- socker
- 5 dl
- vatten
- 1 dl
- cognac
- 2 st
- päron
Choklad ganache:
- 100 g
- mörk choklad
- 1 dl
- grädde
Chokladsmuldeg:
- 100 g
- rumsvarmt smöt
- 1,2 dl
- mjöl
- 0,5 dl
- kakao
- 0,5 tsk
- vaniljsocker
Dekoration:
- 1 st
- stjärnanis
- 0,5 l
- Triumf Glass Hasselnötsglass
Så här gör du:
Inlagda päron
Häll socker och vatten i en kastrull. Sjud tills sockret har löst upp sig helt. Låt svalna och tillsätt cognac. Skala päronen och lägg dem i cognacslagen. Ställ i kylskåp över natten.
Choklad ganache
Koka upp grädde och häll över chokladen. Rör om med en slickepott till en slät chokladkräm. Låt svalna. Värm försiktigt upp choklad ganachen vid servering.
Chokladsmuldeg
Knåda ihop rumsvarmt smör, mjöl , kakao och vaniljsocker. Låt degen vila 1 timma i kylen. Ta ut den från kylen och smula den i små bitar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka av i 200°C i 7 minuter.
Dekoration
Triumf Glass Hasselnötsglass tillsammans med inlgada päron, choklad ganache, chokladsmuldeg och stjärnanis.