Cognacspäron och hasselnötsglass

Cognacspäron och hasselnötsglass

med chokladsmuldeg och choklad ganache.

Betygsätt receptet:

Ingredienser:

Inlagda päron:


5 dl
socker
5 dl
vatten
1 dl
cognac
2 st
päron

Choklad ganache:


100 g
mörk choklad
1 dl
grädde

Chokladsmuldeg:


100 g
rumsvarmt smöt
1,2 dl
mjöl
0,5 dl
kakao
0,5 tsk
vaniljsocker

Dekoration:


1 st
stjärnanis
0,5 l
Triumf Glass Hasselnötsglass

Så här gör du:

Inlagda päron

Häll socker och vatten i en kastrull. Sjud tills sockret har löst upp sig helt. Låt svalna och tillsätt cognac. Skala päronen och lägg dem i cognacslagen. Ställ i kylskåp över natten.

Choklad ganache

Koka upp grädde och häll över chokladen.  Rör om med en slickepott till en slät chokladkräm. Låt svalna. Värm försiktigt upp choklad ganachen vid servering.

Chokladsmuldeg

Knåda ihop rumsvarmt smör, mjöl , kakao och vaniljsocker. Låt degen vila 1 timma i kylen. Ta ut den från kylen och smula den i små bitar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka av i 200°C i 7 minuter.

Dekoration

Triumf Glass Hasselnötsglass tillsammans med inlgada päron, choklad ganache, chokladsmuldeg och stjärnanis.